Alida Dors

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamAlida Dors
BeroepDanser, Choreograaf

Alida Dors is een Nederlands danseres en choreograaf.

Biografie

Alida Dors was van jongs af aan actief bij verschillende danscrews. In 1999 besloot Alida na het behalen van haar studie Fiscale Economie, een jaar meer te doen met haar talent en te zien wat het haar zou brengen. Vanaf dat moment ontwikkelde Alida zich tot een veelgevraagde danseres en heeft ze bij verscheidene grote sterren op het podium gestaan zoals Eternal, P. Diddy, Usher, Arnhemsgewijs, Ruth Jacott en Gordon en was ze te zien in diverse videoclips, theater- en dansvoorstellingen.

Haar werk is geëngageerd en altijd vertrekkend vanuit het hiphop idioom. Ze viel op door haar eigen stijl en kreeg een meerjarige internationale beurs aangeboden door de Van Den Ende Foundation. In 2009 kon ze voor twee jaar aan de slag met haar onderzoek bij productiehuis MC. Ze is artistiek leider van de naar eigen inzichten opgezette hiphopbeweging Solid Ground movement. In 2008 ontving Alida de Kunstfactor Award en in 2010 werd ze geselecteerd voor de Blind Date tour. In 2009 heeft ze haar stijl verder kunnen onderzoeken tijdens een zevental internationale residenties in het project Choreoroam aangeboden door Dansateliers Rotterdam. Ze werkt regelmatig samen met andere choreografen, zoals André Gingras, Krisztina de Châtel en Erik Kaiel. Daarnaast is ze docent aan de AHK waar ze lesgeeft in dancefusion en werkt ze met de jongeren van Crosstown III bij Korzo. Ze werkt momenteel als choreograaf bij Korzo en creëerde in 2012 het opvallende stuk Living Apart and Together, dat direct werd geselecteerd voor de Blind Date tour 2013. Alida is genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2012.

Theater/Dans

Voor een overzicht zie Voorstellingen van danseres Alida Dors

en

zie Choreografie Alida Dors

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners