Alexandra Broeder

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamAlexandra Broeder
Geboren21 oktober 1978
Rotterdam
BeroepActeur, Regisseur
DisciplineToneel
 Website

http://mediaserver.tin.nl/getmedia.php?s=51xx11788.001&b=340

Foto: Roel Bogaards.

Biografie

Alexandra Broeder (1978) is een Nederlandse regisseuse en toneelschrijfster. Zij studeerde in 2003 af als theatermaker aan de Toneelacademie Maastricht. Na haar afstuderen volgde zij een driejarig traject bij theaterwerkplaats Gasthuis, en stroomde vervolgens door naar het productiehuis van BonteHond. Vanaf 2007 begon zij met het maken van voorstellingen, waarin uitsluitend kinderen meespelen, zowel op locatie als in de theaterzaal. Voorstellingen waarin de (machts)verhoudingen tussen kinderen en volwassenen een terugkerend thema zijn en waar een vleugje horror altijd in de lucht hangt. In 2012 ontving Alexandra Broeder de Erik Vos Prijs.

Zie verder de bio op haar website.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een mimografie van haar

Idem de voorstellingen die zij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de kostuums

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners