Alexander Zhembrovskyy

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamAlexander Zhembrovskyy
BeroepDanser

Biografie

Al tijdens zijn opleiding aan de Staatsschool voor Choreografie in zijn geboortestad droomde Alexander Zhembrovskyy (Kiev, Oekraïne) van een carrière in het Westen; hij verlangde naar een grotere variëteit in balletrepertoire en stijlen.

Sinds 2005 is hij als tweede solist aan Het Nationale Ballet verbonden. Daarvoor danste hij bij achtereenvolgens het Nationale Theater voor Opera en Ballet in Oekraïne, het Klassiek Ballet Theater in Sint-Petersburg, het Bayerisches Staatsballett in Duitsland en het Nationaal Theater voor Opera en Ballet in Slovenië. Tijdschrift Dance Europe nomineerde hem als ‘outstanding dancer of the year 2010’ voor zijn optreden in Hans van Manens Sarcasmen. Sinds dit jaar combineert Alexander zijn werk bij Het Nationale Ballet met het runnen van een eigen ballet- en dansschool in Amsterdam.

Theater/Dans

Voor een overzicht zie Alle voorstellingen van Alexander Zhembrovskyy

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners