Alex de Jong

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamAlex de Jong
Geboren11 november 1967
BeroepSchrijver

Alex de Jong (Kollum, 11 november 1967) is een Nederlandse fantasyschrijver en uitgever. Zijn eerste roman, De Raad van Zeven, werd in 2003 uitgebracht door uitgeverij Attest Fantasy. Als eerste Nederlander won hij met deze roman de Elf Fantasy Award, de lezersprijs van Elf Fantasy Magazine.

Biografie

De Jong groeide op in het Friese Kollum. Hij is de oudste in een gezin van vier kinderen. Hij volgde de HBO opleiding Journalistiek in Kampen en was werkzaam als bedrijfsjournalist in Deventer[1]. Sinds augustus 2009 werkt hij aan het verder uitbouwen van zijn uitgeverij en komt hij ook weer zelf aan schrijven toe.

In december 2004 startte hij met het uitgeven van het verhalenmagazine Pure Fantasy waarin hij opkomend schrijftalent en illustratoren van fantasy en sciencefiction een podium biedt. In 2005 werd zijn eerste roman De Raad van Zeven opgevolgd door Saga Santorian, een verhalenbundel met negen korte verhalen die hij schreef voor diverse schrijfwedstrijden. In 2006 won De Jong de Unleash Award voor zijn fantasyverhaal Valstrik in Aikririane.

In 2007 startte hij met een nieuwe uitgeverij 'Books of Fantasy'[1]. Deze uitgeverij heeft inmiddels al bijna twintig boeken van diverse auteurs uitgebracht.

Anno 2010 werkt hij aan diverse projecten, waarvan de belangrijkste zijn: "Sylvestre Curare" (een fantasydetective), "Godendoder" (verhalen over Sirkhan de barbaar; geïnspireerd op Robert E. Howards Conan de barbaar), "Ondergang" (steampunk fantasy) en "De Verschoppelingen".

Bibliografie

  • De Raad van zeven, deel 1 van de Santoriaanse Kronieken (2003)
  • Saga Santorian (2005)
  • Kwade Geesten (2009) (onder het pseudoniem Brad Winning); een bundel met elf korte thrillerachtige verhalen.
  • Sylvestre Curare, Bloed & Eer (2010) (fantasy-detective onder het pseudoniem Brad Winning)


In voorbereiding:

  • Ondergang (steampunk-fantasy)
  • Godendoder (sword & sorcery a la Conan de barbaar)
  • Sylvestre Curare 2 (fantasy-detective)

Referenties

Biografie

Theater/Dans

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners