Alejandra Theus

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamAlejandra Theus
BeroepActrice

Biografie

In 2008 studeerde de Vlaamse actrice af aan de Toneelacademie Maastricht. Met haar studiegenoten Bram De Win, Maud Dolsma, Isaäk Hofland, Lore Dijkman en Sjoerd Vrins vormden ze het Vlaams-Nederlands spelerscollectief Detlev. Detlev debuteerde in de theaterproductie Het Koude Kind. Voor haar vertolking hierin ontving Alejandra in 2008 de Kemn-A-ward voor de meest veelbelovende actrice op het ITs Festival in Amsterdam.

Daarnaast speelde ze in Nederland en België onder meer in Britannicus van Toneelgroep Amsterdam, De Misantroop van Toneelgroep Oostpool en Woyzeck van Het Huis van Bourgondie en in meerdere producties van Theater Artemis, waaronder Woeste Hoogten, Mouchette van Arne Sierens en Juffrouw Julie, en de titelrol Antigone van Toneelschuur Productie

Theater/Dans

Zie: Alle voorstellingen

Film

TV

Overig

  • 2008 Winnaar van de Kemn-A-ward voor de meest veelbelovende actrice

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners