Ad Noyons

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Tango 155855.jpg

Ad Noyons in Tango, Toneelgroep Studio 1966. Foto: Ad van Gessel.

Ad Noyons(Utrecht, 11 augustus 1916 - Zaandam, 9 september 2000) was een Nederlands acteur.

Biografie

Ad Noyons studeerde enige tijd rechten, maar ging in 1941 naar de toneelschool. Na twee jaar speelde hij zijn eerste rol bij Die Ghesellen van den Spele o.l.v. Ad Hooykaas. Er volgden twee korte engagementen bij Rob Geraerds en Cees Laseur, een jaar bij de hoorspelkern (1946/47) en in 1947 een contract bij het Rotterdams Toneel.

Sindsdien heeft hij onafgebroken gespeeld en bovendien meegewerkt aan talloze radio- en televisie-uitzendingen. Hij zat in 1973/74 in het bestuur van de Noorder Compagnie en was in zijn latere jaren als theateracteur voornamelijk actief in het noorden van het land.

Theater

Een chronologisch overzicht van alle premières van voorstellingen waarin Ad Noyons een rol speelde, voorzover geregistreerd in de Productiedatabase, zie:

Alle voorstellingen van Ad Noyons

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners