Ad Hoeymans

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamAd Hoeymans
Geboren21 oktober 1934
Rotterdam
BeroepActeur, Regisseur, [[]]

Ad Hoeymans (Rotterdam, 21 oktober 1934) is een Nederlands film-, televisie- en stemacteur.

Naast 21 rollen in zijn acteercarrière (Bron: productiedatabase) van het TIN is Ad Hoeymans voornamelijk bekend wegens bijrollen in televisieseries zoals in Medisch Centrum West waarin hij vier jaar lang te zien was als Dr. Berghof.

Naast acteerwerk verleende hij ook zijn stem voor enkele tekenfilms en animatieprogramma's en was hij te horen als verteller in het hoorspel De man die zo dol was op Dickens.

Filmografie

Stemmen

Hoorspelen

Externe links

Biografie

Geboren: Hoeijmans, Adrianus

Ad Hoeymans was na zijn middelbare schooltijd een jaar verkoper in een juwelierszaak. Hij volgde een opleiding aan de toneelschool in Arnhem, slaagde in 1959 en debuteerde in september van dat jaar als lakei in "Lady Windermere's waaier" van Oscar Wilde. Na 3 jaar Ensemble en 3 jaar Theater werd hij freelance-acteur. Hij voerde studentenregies en is docent expressie aan MAVO-scholen en de Vrije Universiteit. Naast de hieronder genoemde tv-produkties werkte hij voor TELEAC mee aan een lipleescursus ("Kijk eens wat ik zeg").

Theater/Dans

Voor een overzicht van de premièrevoorstellingen van Ad Hoeymans, zie Alle voorstellingen van Ad Hoeymans

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners