Aart Brouwer

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Portret van Aart Brouwer in een onbekende rol 365502.jpg

Aart Brouwer, 1965. Foto: Frits Gerritsen.

Biografie

Aart Brouwer (1929-2016) begon als karakterdanser bij het Scapino Ballet in de periode 1951/54 en het Ballet der Lage Landen, werkte als cabaretier bij Wim Kan, Tom Manders (Saint Germain des Prés) en Jaap van de Merwe en trad als mimespeler op in 40 van de Verenigde Staten van Amerika. Televisie ook in Canada en in Nederland een 250-tal uitzendingen - inclusief regie en choreografie -, verschillende radioprogramma's, waaronder muziekprogramma's zoals "Wegwijs" o.l.v. Jan de Cler.

Ook voor theaterprodukties werkte hij als regisseur en choreograaf (Rotterdams Toneel, Wim Kan, Jaap van de Merwe, etc.).

Van 1960 tot 1964 was hij als komiek, zanger en danser verbonden aan de Sleeswijk Revue naast Willy Walden en Piet Muyselaar, hij maakte grammofoonplaten met o.a. Johnny and the Cellar Rockers, was 2 jaar hoofd van het reclamebureau van de Amsterdamse Bijenkorf en werd in 1967 directeur-eigenaar van Target Films in Amsterdam, waar hij zich bezighield met productie, scriptwriting en regie. Zijn activiteiten als uitvoerend artiest zijn hierdoor op de achtergrond geraakt.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van hem

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners