Aaron Watkin

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamAaron Watkin
BeroepDanser


Biografie

De Canadees Aaron Watkin was als danser verbonden aan Het Nationale Ballet in de jaren 1991 tot en met 1997. Hij begon zijn professionele loopbaan als danser bij het Nationale Ballet van Canada in 1988 en danste het seizoen 1990/1991 bij de English National Ballet alvorens in dienst te treden bij HNB. In 1997 verliet hij dit gezelschap om bij het Frankfurt Ballet onder leiding van William Forsythe als solist te komen. In 1999 stapte hij echter over voor een seizoen naar la Compania Nacional de Danza van Nacho Duato in Madrid. In het seizoen 2003/2004 werkt hij nog bij het Ballet Victor Ullate.

Vanaf 2003 ontwikkelde Aaron Watkin zich ook als choreograaf en balletleraar en in beide hoedanigheden werkte hij bij diverse gezelschappen in Europa, waaronder de Kirov Ballet, Parijse Opera, Koninklijk ballet van Zweden, [[Het Nationale Ballet, Cullberg Ballet en het ballet van de Semper-opera te Dresden. Bij dit gezelschap werd hij in 2006 gevraagd als artistiek directeur.

Aaron Watkin deed zijn balletopleiding aan de Natonale Balletschool van Canada.

Theater/Dans

Voor een overzicht zie Alle voorstellingen van Aaron Watkin

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners