Aafke Bruining

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamAafke Bruining
Geboren6 november 1959
Eindhoven
BeroepActeur

Aafke Bruining Actrice. Zij is vooral bekend van haar rollen in Thuis (als Louise), Wittekerke en Het Pleintje.

Biografie

Haar opleiding volgde Aafke Bruining bij de bekende Vlaamse theaterschool Studio Herman Teirlinck waar zij in 1984 afstudeerde. Direct daarna vroeg Julien Schoenaerts haar om verschillende rollen te vertolken in 'Oidipoes in 'Kolonos in een bewerking van Hugo Claus speciaal voor hen geschreven. De première vond plaats in de Sint Baafsabdij in Gent. Na deze productie en nog een aantal andere bij het Arca theater o.a Krankheit der Jugend in een regie van Herman Gillis werkte de actrice enige jaren bij Het Appeltheater in Den Haag o.l.v Erik Vos waar ze o.a . Anne in Madame de Sade speelde van Yukio Mishima. In 1990 besloot zij toch terug te keren naar Antwerpen van waaruit zij werkt aan verschillende theaterproducties. Zij speelde o.a. bij Het N.T.G Sally in 'De rand van het verstand' onder regie van Victor Low.

Op het ogenblik is Aafke Bruining freelance actrice, regisseur en theatermaakster. Zij bewerkte o.a voor het Joods festival in Vlaanderen 'De Witte Wive' , een Sage van haar Grootvader Josef Cohen.

Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Aafke Bruining

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners