Podium 't Beest, Goes

Uit TheaterEncyclopedie
(Doorverwezen vanaf 't Beest, Goes)
Ga naar: navigatie, zoeken
NaamPodium 't Beest, Goes
PlaatsGoes
TypeTheaterzaal
ThemaToneel, Cabaret, Muziektheater, Muziek
 Website

Podium 't Beest in Goes: Kleuterschool werd theater

In de jaren tachtig van de vorige eeuw werd aan de achterzijde van een oude kleuterschool aan de Beestenmarkt 3 in Goes een theaterzaal gebouwd, aanvankelijk Theater 't Beest genaamd, later Podium 't Beest. In de school zelf zijn de kantoren en de foyer ondergebracht.

Er wordt voornamelijk (klein) toneel, cabaret en muziek (theater) gebracht. Bij theatervoorstellingen is er plaats voor 96 toeschouwers. Het speelvlak van de vlakke vloer is 81m2. Bij popconcerten gaan de stoelen aan de kant en dan zijn er 400 staanplaatsen, de kleine filmzaal heeft 55 plaatsen.

Premieres

Zie Category:Premieres 't Beest, Goes

Bronnen

  • Productiedatabase
  • (geactualiseerd): Theaters in Nederland sinds de zeventiende eeuw, samengesteld door Bob Logger, Eric Alexander, Menso Carpentier Alting, Nico van der Krogt en NathalieWevers. Uitgave Theater Instituut Nederland, 2007

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners